Molitva Majci Božjoj od Kamenitih vrata u 12 sati

Misa za pokojne u kapeli na Kamenitim vratima
04/12/2023
Raspored svetih misa u župi svetoga Marka
01/01/2024
Misa za pokojne u kapeli na Kamenitim vratima
04/12/2023
Raspored svetih misa u župi svetoga Marka
01/01/2024

Molitva Majci Božjoj od Kamenitih vrata u 12 sati

Od blagdana Svete Obitelji Isusa, Marije i Josipa, 27. prosinca 2020., svakoga dana u 12 sati molimo pred likom Majke Božje od Kamenitih vrata.
U ovo vrijeme posebno molimo za mir u svijetu i Domovini.

Stoga pozivamo sve vjernike, naročito vjernike iz Grada Zagreba, kao i sve ljude dobre volje, koji ne mogu osobno sudjelovati u ovoj molitvi, da točno u podne zastanu te se molitveno i u duhu priključe molitvi na Kamenitim vratima iz svojih domova, škola, fakulteta ili radnih mjesta.

„Čudesno sačuvan u požaru (31. svibnja 1731.), lik Majke Božje od Kamenitih vrata postao je znakom da u srcu grada Zagreba Majka Božja želi na osobit način biti prisutna kao zaštitnica i utočište svima koji joj povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti molimo svakoga dana da Gospa čuva u Zagrebu i Domovini sve obitelji, svako dijete, sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe i beskućnike od pandemije covida-19, kako bismo se što prije oslobodili ‚okova‘ ove bolesti. Ta Bogu ništa nije nemoguće (Lk 1, 37)“.

Preporučamo moliti sljedeću molitvu:

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti Lik nije izgorio u razornom požaru Kamenitih vrata. Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu Zagreba želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike; siromahe i beskućnike našeg grada. Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinog Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene. Kraljice mira, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetog Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova. Amen.

Majko Božja Kamenitih vrata, zaštitnice grada Zagreba, moli za nas!